به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی اکو، نشست هم اندیشی روز شعر و ادبی فارسی و گرامیداشت زاد روز استاد شهریار امروز 27 شهریور ماه، با حضور سفیران، نمایندگان فرهنگی کشورهای عضو اکو و شاعران و نویسندگان در مقر این موسسه برگزار گردید.

در این برنامه دکتر الهی قمشه ای ادیب ایرانی، علی جنتی نماینده رییس جمهور در شورای نظارت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، محمد مهدی مظاهری رییس موسسه فرهنگی اکو و غلامرضا خلیل ارجمندی رییس مرکز اقتصاد خلاق اکو سخنرانی نمودند.
مظاهری با بیان اینکه هر اندیشه ای که صلح بسراید و دوستی و مهر را گسترش دهد، باید گرامی داشته شود، به ویژگی های شعر شهریار به عنون زبان مشترک بشر اشاره کرد و افزود شعر شهریار طرفدار صلح جهانی است و شهرت او در کشورهای فارسی زبان و اتحادیه اکو باعث همگرایی بین ملت هاست.
جنتی نیز با اشاره به شاعران مختلف پارسی گوی که امروزه آثارشان به زبانهای مختلف در سراسر دنیا منتشر می شود، گفت: شعر عامل پیوند ملت ها در گستره وسیع است و امروزه آرامگاه بسیاری از شاعران مورد توجه فرهیختگان بسیاری در سراسر جهان است. نماینده رییس جمهور در شورای نظارت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، زبان فارسی را به زبان صلح و دوستی معرفی کرد و بیان داشت: زبان فارسی صرفا یک ابزار ارتباطی نیست بلکه مهم ترین عامل پیوند ملت ها و کشورها خصوصا کشورهای عضو اکو است.

در ادامه این نشست نیز الهی قمشه ای، با اشاره به ویژگی شعرای فارسی بیان داشت: سرّ محبوبیت سعدی و مولانا و همه شاعران و هنرمندانی که به جاذبه حسن و کرشمه و دلبری ملک دلها راتصرف کرده اند همین است که از نقش و نغمه ایشان بوی خوش آشنایی به مشام می رسد.
قمشه ای در ادامه افزود: راز محبوبیت حافظ که از عارف تا عامی و از مست تا محتسب و از شرق تا غرب را در سلسله چلیپای سخن خویش اسیر کرده این است که از رنگ تعلقات رهایی یافته و چون آینه صاف و بی رنگ آمده و هر کس نقش خویش در آن بیند و شرح احوال خود را به تفال از او باز جوید.

در پایان این برنامه ارجمندی، سخنان خود را با موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر آغاز نمود و بیان کرد: اقتصاد خلاق برای ایران و کشورهای منطقه یک افق روشن در توسعه فرهنگی و خلاقیت های هنری است که باید بیشتر به آن توجه شود. رییس مرکز اقتصاد خلاق موسسه فرهنگی اکو در ادامه افزود: کشورهای اکو سابقه طولانی در آفرینش های هنری دارند و باید فرصتی را فراهم کنیم تا از خلاقیت های هنری همدیگر استفاده نماییم.
در حاشیه این رویداد، گروه نقالان کوچک با اجرای چند قطعه از شعر شهریار به زبان انگلیسی و گروه موسیقی نوای ملل به اجرای موسیقی زنده پرداختند.
موسسه فرهنگی اکو یک نهاد بین المللی است که با هدف نزدیک تر ساختن فرهنگ های کشور های منطقه و برجسته نمودن مشترکات فرهنگی، همواره از نشست های ادبی، هنری و ادبی حمایت کرده است.